Przedstawiliśmy Wam Nowe Sardynki firmy King Oskar, a teraz przedstawiamy sałatkę z ich wykorzystaniem 🙂

 

 

 

 

 

Składniki

1 puszka Sardynek w oliwie z oliwek King Oscar

1 główka sałaty

2 pomarańcze

100g fasolki

1 duże dojrzałe awokado

8 pieczarek

Czerwona cebula

Ogórek

Sos pomarańczowy

75 ml oliwy z oliwek

3 łyżki soku z pomarańczy

1 łyżka białego octu winnego

2 łyżki posiekanego szczypiorku i czosnku

Starta skórka z połowy pomarańczy

Sól

Przygotowanie

Zetrzyj skórkę pomarańczową. Obierz pomarańcze nożem i podziel ukośnie na 6 do 8 cząstek, jak pokazano na obrazku. Zachowaj sok do wykorzystania w sosie. Obierz awokado i podziel na cząstki. Skrop sokiem z cytryny, aby zapobiec ciemnieniu. Wrzuć awokado i pomarańcze oraz inne składniki do wcześniej wymieszanego sosu. Podawaj na talerzach, a na wierzchu ułóż sardynki.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF