Składniki na 4 porcje:

  • 20 krewetek tygrysich
  • 1 avocado
  • 2 cebulki dymki
  • 12 pomidorków cherry
  • 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami
  • 2 łyżki soku z cytryn Limmi
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz do smaku

salatka_z_krewetkami_avocado_i_pomidorkamiSposób przygotowania:

W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryn Limmi, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek extra vergine Olitalia. Następnie pokrój w plastry avocado, posiekaj drobno cebulkę dymkę, przepółw pomidorki cherry i dorzuć całość do miski.  Dodaj do tego 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Krewetki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przestudź. Na talerzu ułóż sałatę, a na jej wierzchu połóź krewetki wraz z warzywami.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF