Składniki na 4 porcje:

  • 350 g makaronu kokardki Arrighi
  • 250 g pomidorków cherry
  • czerowna papryka
  • garść świeżej bazylii
  • 2 słoki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160 g
  • 40 g czarnych oliwek Serpis
  • 200 g mozzarelli
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz do smaku

salatka_z_kokardkami_2_przepisSposób przygotowania:

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę, a tuńczyka odcedź i połącz wszystkie te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF