Składniki (2 porcje)

  • 200g fileta z kurczaka
  • 1 cukinia
  • 2 pomidory
  • 2 ogórki gruntowe
  • 100 g świeżego szpinaku
  •  1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 paczka chipsów CRISPY Marchew na ostro

sałatka z grillowanym kurczakiem i chipsami CRISPYMarynata

  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  •  1 łyżka oleju
  •  sól, pieprz

Sos

  • 1 limonka
  • sól, pieprz
  •  1 łyżka oliwy z oliwek

Wykonanie

Składniki marynaty  mieszamy ze sobą. Kurczaka kroimy w kawałki i umieszczamy w marynacie na co najmniej pół godziny (mięso marynujemy w lodówce). Szpinak myjemy, kilka listków zostawiamy do ozdoby, a resztę przekładamy do garnka, dodajemy masło, przeciśnięty czosnek i gotujemy na małym ogniu kilka minut, aż szpinak zmięknie. Warzywa kroimy w kawałki. Cukinię grillujemy na patelni. To samo robimy z kurczakiem. Na talerz wykładamy szpinak, układamy na nim kurczaka, warzywa umieszczamy obok. Z limonki wyciskamy sok i z połowy ścieramy skórkę, dodajemy sól, pieprz oraz oliwę i tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Całość przyozdabiamy listkami szpinaku. Na sam koniec posypujemy  pokruszonymi  chipsami CRISPY Marchew na ostro.

Smacznego

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF