Miłośnikom zdrowego trybu życia marka Halina oferuje Ryż Naturalny Brązowy, który jako produkt bezglutenowy i pełnoziarnisty stanowi wartościowe oraz sycące uzupełnienie zrównoważonej diety.

Ryż Naturalny Brązowy Halina to produkt, który spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagającego konsumenta. Jest jednym z najmniej przetworzonych rodzajów ryżu, ponieważ w procesie obróbki ziarna usunięta zostaje jedynie jego zewnętrzna, niejadalna okrywa. Dzięki temu Ryż Naturalny Brązowy marki Halina zachowuje, bogate w wartości odżywcze, zarodek oraz warstwę przylegającą do nasiona. To właśnie obecność kilku warstw otrąb sprawia, że ziarna uzyskują charakterystyczny jasnobrązowy odcień.

Ryż Naturalny Brązowy HalinaRyż brązowy polecany jest do codziennego spożycia przez dietetyków, ponieważ zawiera drogocenny błonnik. Ponadto, jego ziarna są wolno trawione przez organizm, pozostawiając uczucie sytości na długi czas. Ugotowany Ryż Naturalny Brązowy Halina ma lekko kleistą strukturę i przyjemny orzechowy smak. Wspaniale komponuje się z potrawami na bazie mięsa i ryb, a także, jako dodatek do sałatek i dań egzotycznych. Jego przygotowanie zajmuje ok. 30 minut.

Producent: Sawex Foods Sp. z o.o. Produkt: Ryż Naturalny Brązowy Halina

Gramatura: 400 g

Cena det.: ok. 3,90 zł

 

PRZEPIS:  Ryż smażony z warzywami

Składniki:

2 saszetki Ryżu Naturalnego Brązowego Halina,

1 cytryna, 2 marchewki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku,

4 łyżki oleju,

300 g zielonego groszku,

2 łyżki siekanych migdałów,

4 łyżki tartego sera (parmezan, gouda), świeżo mielony biały pieprz.

Sposób przyrządzenia: Ugotować ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu z odrobiną startej skórki z cytryny. Na rozgrzanym oleju podsmażyć posiekaną cebulę, dodać ugotowany ryż oraz pokrojoną w słupki marchew i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć wszystko na wolnym ogniu, często mieszając. Na koniec dodać groszek, migdały oraz ser. Doprawić wszystko solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Przed podaniem udekorować listkami świeżej bazylii. Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF