ryba_serek_topiony
Składniki dla 4 osób:

  • 4 dzwonka halibuta lub innej, dowolnej ryby
  • 1 opakowanie serka topionego np. śmietankowego z pieprzem SERTOP
  • sól, pieprz, przyprawa do ryb (niekoniecznie)
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki do ozdoby

Przygotowanie. Rybę oprószamy solą i pieprzem oraz posypujemy ulubioną przyprawą do ryb. Smażymy z obu stron na patelni przez ok.10-15 minut. Następnie dodajemy ulubiony serek topiony i podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż serek się rozpuści. Przekładamy kawałki ryb na talerze, na patelni mieszamy sos i polewamy nim rybę. Ozdabiamy natką pietruszki.
Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF