Zupa jest daniem na różne okazje. Zasłynęła, jako sztandarowe „pierwsze danie”, lecz równie dobrze sprawdza się w roli szybkiej przekąski czy też rozgrzewającego posiłku na jesienne chłody. Bogaty wachlarz smaków przemawia za jej obecnością w domowym menu. Warzywne i owocowe, a także mięsne, z makaronem, grzankami lub ryżem to zupy, bez których kuchnia polska nie istnieje. Dlatego też firma Dawtona wprowadziła danie gotowe – Zupę Krem w czterech wariantach smakowych.

 

Zupa Krem od firmy Dawtona na bazie polskich warzyw to szybki sposób na obiad, kiedy nie mamy czasu na samodzielne gotowanie. Zupy przygotowane ze starannie wyselekcjonowanych warzyw z polskich upraw, zamknięte w puszce, by zachować wartości odżywcze i witaminy. Danie jest gotowe do spożycia jedynie po podgrzaniu. Można je również dowolnie doprawić świeżymi ziołami, kroplą śmietany bądź tartym serem. Zawartość puszki (570 g) wystarcza na porcje zupy dla dwóch osób.

Kremowy smak tradycji

Delikatna, gładka konsystencja Zupy Krem z polskich pomidorów lub grzybów przywołuje tradycyjne, domowe smaki. Krem z pomidorów świetnie smakuje bez dodatków, ale można podać go z makaronem lub ryżem, by stworzyć sycący, zdrowy i lekki posiłek. Aromatyczny Krem z grzybów kusi niepowtarzalnym aromatem. Warto dorzucić do niego posiekaną natkę pietruszki, która podkreśli jego walory smakowe. Zielone warzywa takie jak brokuły lub groszek zielony obfitują w minerały tj. potas, wapń czy żelazo, a także witaminy z grupy B. Duża zawartość chromu sprawia, że brokuły są polecane osobom chorym na cukrzycę, natomiast groszek zielony działa odkwaszająco na organizm. Do Zup z brokułów lub z groszku zielonego można dodać chrupiące dodatki – grzanki lub groszek ptysiowy.

Zupy z oferty Dawtona pozwalają cieszyć się aromatycznym, zdrowym posiłkiem bez długotrwałego przygotowania. Starannie dobrana kompozycja dojrzałych warzyw przygotowana wg tradycyjnych receptur pozwala zachować bogactwo smaku i wartości odżywczych.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF