Zima, choć w tym roku nie straszy ogromnymi mrozami, potrafi dać się we znaki. Obok ubierania się na cebulkę i gorącej herbaty, najlepszym sposobem na radzenie sobie z temperaturą, są rozgrzewające potrawy. Zapraszamy do zapoznania się z przepisem na prawdziwie ognisty warkocz z indyka!

Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri – piri

Sos piri-piriSkładniki:

– filet z indyka – 600g

– sól do smaku

– pieprz do smaku

– olej – 2 łyżki

– młody szpinak – 3 garście

– sos piri-piri „Tarsmak”

Wykonanie:

Filet z indyka pokroić w długie 2-3 centymetrowe paski. Każdy z nich doprawić solą i pieprzem, a następnie ułożyć warkocze, każdy z trzech pasków. Każdy warkocz posmarować olejem i grillować na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu. Gotowe posmarować cienką warstwą sosu piri-piri „Tarsmak” i położyć na młodym szpinaku.

Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF