Rozdrabniacz udarowy pomoże przygotować kawę, a także zmieli orzechy i przyprawy, które często dodaje się do słodkich wypieków. Nowy model MMK-06M firmy MPM sprawdzi się podczas pieczenia ciast na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Jego zastosowanie będzie również pomocne w diecie bezglutenowej. Zrobienie własnej, świeżej mąki, dzięki takim urządzeniom będzie łatwiejsze!

Rozdrabniacz udarowy do przypraw, nasion i kawy MMK-06M. JPGMłynek i rozdrabniacz 2w1 to nowe urządzenie, które ułatwi przygotowanie porannej kawy, ale nie tylko. Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a wraz z nimi planowanie świątecznych wypieków. Pieczenie ciast na taką okazje wiąże się z zakupem składników takich jak orzechy czy migdały, które niełatwo ręcznie rozdrobnić. W pracy nad deserowym menu pomoże rozdrabniacz MMK-06M. Produkt jest wyposażony w dwa pojemniki, jeden do mielenia kawy, drugi do rozdrabniania np. ziół, zbóż i orzechów. Urządzenie będzie przydatne także dla tych, którzy są na diecie bezglutenowej. Zrobienie własnej mąki to wyzwanie, któremu łatwiej stawić czoła z odpowiednimi narzędziami, szczególnie przed świętami. Rozdrabniacz firmy MPM sprawdzi się w każdej kuchni!

Jednym z pomysłów na własny wyrób cukierniczy bez glutenu to ciasto migdałowe z gruszkami, do którego mąkę możemy przygotować mieląc w urządzeniu wybrane zboża (ryż, kukurydza, gryka). W młynku należy także zmielić drobno 100 gramów płatków migdałowych. Wybrane owoce obrać i pokroić w małe cząstki. Do odmierzonej ilości mąki trzeba kolejno dodać proszek do pieczenia, cynamon oraz imbir, i wymieszać. Masło należy utrzeć z ksylitolem (substancja słodząca) na jasną, puszystą masę oraz dodać żółtka jajek, mąkę, i zmielone migdały. Ubitą na sztywno pianę z białek delikatnie, ręcznie wmieszać do ciasta. Na koniec dodać owoce. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 21 cm. Piec przez ok. 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do180 stp. Więcej na temat powyższego przepisu znajduje się pod następującym linkiem:

rybkabezglutenowa.blogspot.com/ucierane-ciasto-migdaowe-z-gruszkami

Rozdrabniacz udarowy jest wyposażony w dwa pojemniki o pojemności 70 g, a jego obudowa wykonana jest ze stali nierdzewnej co gwarantuje długi czas użytkowania. Urządzenie umożliwia mielenie w sposób pulsacyjny (udarowy), dlatego idealnie się sprawdza podczas mielenia produktów sypkich. Jego przeźroczysta pokrywa pozwoli na pełen wgląd w proces mielenia, dzięki czemu stopień rozdrabniania będzie pod kontrolą użytkownika. Produkt posiada zabezpieczenie przed przypadkowym włączeniem – uruchomienie nie będzie możliwe jeśli pokrywa będzie niedomknięta. Dodatkowym atutem urządzenia są gumowe antypoślizgowe nóżki oraz miejsce na nawinięcie przewodu sieciowego, dlatego każde mielenie stanie się wygodne i bezpieczne.

Rozdrabniacz udarowy do przypraw, nasion i kawy MMK-06M

Cena: 110 zł

Funkcje:

  • Młynek i rozdrabniacz 2w1 do kawy, zbóż i przypraw
  • Obudowa ze stali nierdzewnej
  • Możliwość mielenia w sposób pulsacyjny (udarowy)
  • Dwa pojemniki ze stali nierdzewnej z różnymi ostrzami do: mielenia kawy z 2 ostrzami ze stali szlachetnej, rozdrabniania np. ziaren zbóż, ziół i orzechów z 4 ostrzami ze stali szlachetnej
  • Pojemność: 2 x 70 g
  • Przeźroczysta pokrywa
  • Miejsce na nawinięcie przewodu sieciowego
  • Zabezpieczenie przed uruchomieniem bez pokrywy
  • Gumowe antypoślizgowe nóżki

Parametry:

  • Zasilanie: 230 V 50/60 Hz
  • Moc: 200 W
Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF