Pieczenie i przyrządzanie deserów to forma kulinarnej ekspresji oraz sztuka, której warto się poświęcić. Ciasta i wypieki przygotowane w domu działają na wszystkie zmysły, wprowadzają w dobry nastrój i umilają chwile spędzone z bliskimi. Z myślą o pasji tworzenia i doskonaleniu kulinarnych umiejętności, marka Sencor opracowała robot kuchenny z systemem planetarnym, o zaawansowanym działaniu – ugniataniu, mieszaniu i ubijaniu składników. Podstawą urządzenia jest ruchoma głowica z nasadkami umożliwiającymi wielokierunkowe i dokładne mieszanie zawartości misy. Roboty kuchenne Sencor dostępne są w 9 odsłonach kolorystycznych, które inspirują do eksplorowania kulinarnego świata.

3ROBOT KUCHENNY Z SYSTEMEM PLANETARNYM SENCOR to wygodny sprzęt o wszechstronnym działaniu, zapewniający komfort pracy i oszczędność czasu. Nierdzewna misa o pojemności 4 l. pozwala na przygotowanie nawet 1,6 kg ciasta. Dzięki akcesoriom robot stanowi doskonałe narzędzie do przygotowania większych ilości ciasta, kremów, masy czy pianki. Robot planetarny Sencor wyposażony jest w 3 wymienne nasadki: hak do ugniatania ciasta, mieszadło w kształcie litery A do mieszania lżejszych ciast czy kremów oraz trzepaczkę balonową o specjalnym kształcie i konstrukcji, pozwalające uzyskać puszystą piankę z białek – wzrost objętości o 500%, a także doskonale ubitą śmietanę – wzrost
objętości o 200%. Urządzenie charakteryzuje łatwe czyszczenie – wyjmowaną misę nierdzewną można myć w zmywarce.

Roboty planetarne Sencor wyróżnia:

  • 9 kolorów: różowy, turkusowy, niebieski, zielony, żółty, biały, pomarańczowy, czerwony i fioletowy, które sprzyjają kulinarnej ekspresji.
  • Moc 450 WAT
  • 6 prędkości (52, 87, 112, 122, 136 i 172 obr./min.)
  • Tryb pulsacyjny umożliwiający uruchomienie urządzenia na krótko z maksymalną mocą (172 obr./min.)

Zestaw akcesoriów – 3 wymienne nasadki:
– hak do ugniatania (do ciężkich i sztywnych ciast drożdżowych)
– mieszadło w kształcie litery A (do kremów i lekkich ciast bez drożdży)
– trzepaczka balonowa (do ubijania śmietany, białek jaj itp.)
Do wyboru, do koloru!

Cena: 449 PLN

————————————————————————————-

Beza to ponadczasowy, znany na całym świecie śnieżnobiały deser, doskonały na każdą uroczystość i porę roku. Dodając do bezy ulubione owoce sprawimy, że będzie miała ona przyjemnie słodką i delikatnie kwaskową, orzeźwiającą nutę.

Z robotem kuchennym z systemem planetarnym Sencor z łatwością stworzymy gniazdka bezowe – przysmak, który urzeknie wyglądem i smakiem!

GNIAZDKA BEZOWE Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI

9Składniki

Bezy:
– 4 białka
– 220g drobnego cukru
– 1/2 łyżki soku z limonki
– szczypta soli

Dodatkowo:
– 300ml śmietanki 36%
– łyżka cukru pudru
– 250g świeżych owoców (borówek, truskawek)

Akcesoria:
– rękaw cukierniczy

Wykonanie

Białka przekładamy do misy robota i przy użyciu nasadki balonowej ubijamy na sztywną pianę. Gdy białka bezproblemowo zaliczą „test miski nad głową” cały czas miksując dodajemy do nich po łyżce cukru. Pod koniec dolewamy sok z cytryny. Piana powinna być lśniąca i bardzo sztywna. Gotowe białka przekładamy do rękawa cukierniczego i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy gniazdka: najpierw tworzymy spód w kształcie koła, następnie warstwowo ścianki. Gotowe gniazdka suszymy w piekarniku nagrzanym do 80oC przez około 4,5 godziny.

Wystudzone bezy wypełniamy śmietanką ubitą z łyżką cukru pudru i dekorujemy świeżymi owocami.

Autorem przepisu i zdjęć jest autor bloga: Cookuj.blogspot.com

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF