Sphinx, popularna sieć gastronomiczna należąca do Sfinks Polska, oferuje w swoich lokalach nową mieszankę kaw uznanej austriackiej marki Julius Meinl. Została ona wprowadzona w ramach nowej umowy z Quba Cafe, uwzględniającej także wymianę we wszystkich restauracjach Sphinx obecnych ekspresów na tradycyjne ekspresy kolbowe. Kawy przygotowywane na bazie specjalnej mieszanki prezentowane są  w nowej odsłonie karty Sphinx Cafe. Jest to pierwszy krok w ramach zaplanowanych na 2015 rok działań sieci związanych z kawą.

1W zaaranżowanej na nowo Sphinx Cafe goście mają do wyboru różne warianty kaw przygotowanych na bazie nowej mieszanki ziaren Caffè del Moro Espresso Bar. To kompozycja najlepszych ziaren Arabiki oraz Robusty ze wzgórz Ameryki Południowej. Pozwala ona na uzyskanie intensywnego espresso oraz doskonale sprawdza się w połączeniach z mlekiem. Goście restauracji Sphinx mogą delektować się nią w kawie czarnej i z mlekiem, latte macchiato czy delikatnym włoskim cappuccino. Po raz pierwszy klienci restauracji Sphinx mogą spróbować także kawy bezkofeinowej. W wersji decaf dostępne są wszystkie kawy z karty.

– Nowa karta Sphinx Cafe to prawdziwa gratka dla wszystkich amatorów kawy. Pozycje tam zamieszczone przygotowywane są na bazie oryginalnej mieszanki, która powstała z myślą o klientach restauracji. Interesującą nowością w karcie jest też kawa bezkofeinowa, stanowiąca dobre rozwiązanie chociażby dla kobiet w ciąży. Zapraszamy więc wszystkich na kawę do restauracji Sphinx – mówi Dorota Cacek, prezes spółki Sfinks Polska, właściciela sieci Sphinx.

W zmienionej karcie Sphinx Cafe pojawiły się również nowe desery m.in. Żar Tropików, Malinowa Pokusa oraz Wiśniowy Król, a także nowe smaki lodów, jak choćby czekoladowo-wiśniowe czy malinowy sorbet, idealne na coraz cieplejsze dni. Wszystkie smaki lodów pochodzą z oferty marki Mövenpick.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF