Soczyste i dojrzałe pomidory to nieodłączny element włoskiej kuchni. Choć ich prawdziwie bogaty aromat towarzyszyć nam może zaledwie przez kilka miesięcy w roku, to poza sezonem równie doskonałą propozycją staną się suszone na słońcu pomidory marki Ponti, które dostępne są zarówno w saszetce, jak i w oleju. Wystarczy dodać do przepisu zaledwie kilka smakowitych i pełnych słońca kawałeczków, aby cieszyć się niezapomnianą nutą apetycznych pomidorów przez cały rok.

1Soczysty kąsek

Suszone pomidory, choć czasem zdawać się mogą specjałem nieco egzotycznym, od lat podbijają podniebienia wszystkich wielbicieli włoskich smaków. Same w sobie stanowią niezwykłą przystawkę, natomiast wykorzystywane w roli przyprawy potrafią zaskoczyć niejednego znawcę wyrafinowanych dań. Marka Ponti, która powstała na fundamentach stworzonej blisko 150 lat temu rodzinnej firmy, specjalizuje się w przygotowaniu tego smakowitego dodatku aż na dwa sposoby – w saszetce oraz w oleju.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF