Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:

BRUSCHETTA ZE SCHABEM WIEPRZOWYM, OCTEM BALSAMICZNYM, MIĘTĄ I POMIDOREM

Czas przygotowania: 20 minut

Poziom trudności: łatwe

Bruschetta ze schabem wieprzowym i octem balsamicznymSkładniki:

  • chleb
  • 1 dojrzały pomidor
  • pokrojony na cienkie plastry pieczony schab wieprzowy
  • czosnek
  • oliwa z oliwek
  • mięta
  • ocet balsamiczny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Podsmażony chleb nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Na wierzch kładziemy pokrojony na plasterki pomidor i miętę. Skrapiamy octem balsamicznym i obkładamy bruschettę skropionym oliwą schabem. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

BRUSCHETTA Z CZOSNKIEM, POMIDOREM I BAZYLIĄ

Czas przygotowania: 20 minut

Poziom trudności: łatwe

Bruschetta z czosnkiem pomidorem i bazyliaSkładniki:

  • 3 kromki chleba
  • sól, pieprz
  • czosnek
  • oliwa
  • pomidor
  • bazylia
  • cytryna

Sposób przygotowania:

Podsmażony chleb nacieramy ząbkiem świeżego ząbku, skrapiamy oliwą i doprawiamy odrobiną soli. Dodajemy wcześniej podsmażonego na patelni przekrojonego na pół pomidora skropionego oliwą i doprawionego solą, pieprzem, sokiem z cytryny i poszatkowaną bazylią.

Smacznego!

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF