Pisaliśmy dziś o nowości firmy KING Oskar- Tuńczyku w oleju słonecznikowym.  Tym razem zobaczcie co można z niego zrobić 😉

 


Składniki:

1 puszka Tuńczyka w oleju King Oscar (filety lub kawałki), osączonego

250g makaronu penne

30 dkg sera (wybierz taki, który łatwo się topi)

1/2 czerwonej papryki

1/2 żółtej papryki

1 puszka zielonego groszku

1 puszka kukurydzy

1 czerwona cebula

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka świeżej pietruszki lub cebulki dymki

Sól, oregano

 

Przygotowanie:

 

Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odlej wodę. Pokrój paprykę na cienkie plasterki. Cebulę pokrój w kostkę. Zmieszaj makaron z wszystkimi warzywami i dodaj świeżo zmiażdżony lub suszony czosnek. Dodaj Tuńczyka w oleju King Oscar i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku o temp. 180° przez 15 min. lub w kuchence mikrofalowej. Porcja dla 2 osób.

 

Smacznego!!!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF