Łosoś to ryba znana i lubiana. Na naszych stołach występuje zazwyczaj jego hodowlana odmiana. FRoSTA natomiast proponuje tę popularną rybę pochodzącą z dziko żyjących stad. Jest dostępna w postaci filetów mrożonych w wygodnych porcjach idealnych dla 2 osób.

s6921o FRoSTA Filety z Łososia 0_ez  znacznikowMięso dzikiego łososia, łowionego w wodach Pacyfiku, jest delikatniejsze w smaku, jak i kolorze – jaśniejszym i bledszym odcieniu pomarańczowego niż w przypadku łososia hodowlanego. Wynika to z faktu, że dziki łosoś odżywia się w naturalny dla siebie sposób, nie jest karmiony sztuczną karmą, tak jak hodowlany łosoś norweski.

W każdym opakowaniu Filetów z łososia FRoSTY znajdują się dwie porcje filetów, odpowiednie do przygotowania szybkiego posiłku dla dwóch osób. Wystarczy wyjąć je z opakowania i przyrządzić – bez konieczności wcześniejszego rozmrażania. W  piekarniku będą gotowe w 20 minut, na patelni – jeszcze szybciej, bo już w 9 minut!

Podobnie jak na wszystkich produktach rybnych FROSTY, także na opakowaniu Filetów z łososia znajdziemy niebieski certyfikat MSC. To znak, że ryba pochodzi ze stabilnych i dobrze zarządzanych łowisk.

Kosztuje:  ok. 15  zł / opakowanie 250 g.

Pomysł na szybki obiad z łososiem w roli głównej podpowiada FRoSTA!

Składniki:

1 opakowanie Filetów z łososia FRoSTY

6 łyżek majonezu

6 łyżek musztardy

1 łyżka Koperku FRoSTY

sól

pieprz

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Filety wyjmij z folii i ułóż obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Majonez wymieszaj z musztardą, koperkiem, solą i pieprzem. Powstałym sosem polej rybę. Całość zapiekaj przez około 30 minut.

Pełna gama filetów rybnych FRoSTY, obok tych z łososia, obejmuje jeszcze: Filety z mintaja i dorsza.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF