Sekretem smaku win typu icewine są późne zbiory. Winogrona, całkowicie zamrożone, zbierane są na początku grudnia. Dzięki temu zawierają stosunkowo mało wody i dużo cukru, a wina, które z nich powstają, charakteryzuje naturalna, aksamitna słodycz. Właśnie tak jest w przypadku Marani SatrapezoIcewine Cabernet.

marani_satrapezo_icewine_cabernetJest ono produkowane w 100% z odmiany Cabernet Sauvignon, rosnącej w południowej parceli Cabernet Sauvignon w winnicy Kondoli. Marani SatrapezoIcewine Cabernet to gruzińskie, czerwone wino rocznikowe, które pokochają miłośnicy słodkich smaków.

Przedsmak lata

To interesujące, gruzińskie wino będzie się doskonale komponować ze słodkimi, wielkanocnymi przysmakami, takimi jak sernik z polewą czekoladową czy mazurek. Koneserzy z pewnością polubią je w połączeniu z łagodnymi i pikantnymi serami. Świetnie sprawdzi się też w roli aperitifu, zaostrzając apetyt przed świątecznym obiadem. Co jednak najważniejsze, niezależnie od tego, czy będziemy pić je solo, czy połączymy z jakimiś potrawami – wrażenia zmysłowe będą niezapomniane. Marani SatrapezoIcewine Cabernet produkowane jest zimą po to, aby wiosną stanowić dla nas przedsmak lata.

4000 butelek słodyczy

Piękny, truskawkowy kolor to dopiero zapowiedź tego, co czeka degustującego. W dalszej kolejności zachwyci go aromat wina – dżem, truskawki i maliny przywołają wspomnienie najpiękniejszych, letnich chwil. Dopełnieniem przyjemności obcowania z Marani SatrapezoIcewine Cabernet jest jego smak: gładki, wyraziście słodki, z rejestrami dżemu truskawkowego, żurawiny, soku z granatów i malin. Wino kryje w sobie potencjał dojrzewania, nabierając stopniowo aromatu miodu i dżemu. Produkowane jest w limitowanej ilości 4000 butelek.

Cena: 105 zł

Butelka: 0,375 l

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF