Czy wiesz, jak smakuje cieciorka i dlaczego jest podstawowym składnikiem diety wegetariańskiej? Jeśli nie, najwyższy czas na szybki kurs z wiedzy o cieciorce i małą rewolucję w Twojej kuchni!

 

 


Choć ciecierzyca była powszechnie stosowana w kuchni staropolskiej, obecnie nie należy do najpopularniejszych roślin strączkowych jadanych przez Polaków. Jest to ogromne niedopatrzenie, ponieważ groch włoski jest smaczny, zdrowy, sycący i doskonale nadaje się do urozmaicenia diety.
Marka Primavika wszystkim dbającym o zdrowie, ciekawym nowych smaków i ceniącym innowacje w kuchni proponuje Cieciorkę w pomidorach – przepyszne danie, którego przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut, i w tyle samo znika z każdego talerza. Cieciorka zawiera mnóstwo białka, węglowodanów, fosforu, potasu, magnezu, żelaza, błonnika oraz większość witamin z grupy B, a podana z ryżem lub pieczywem stanowi wyśmienite, odżywcze danie – w sam raz na chłodne, zimowe dni. Cieciorka w pomidorach marki Primavika nie zawiera konserwantów, glutaminianu sodu, sztucznych barwników i aromatów. Jest przykładem żywności pełnowartościowej, zdrowej oraz – co równie ważne – bardzo smacznej.
Cieciorkę w pomidorach od Primaviki znaleźć można w tradycyjnych słoiczkach o pojemności 230 g i 440 g – w zależności od potrzeb i apetytu. Wystarczy tylko podgrzać, by przenieść się w krainę zapomnianych smaków. Polecamy! Sugerowana cena produktu to adekwatnie do wielkości słoiczka ok. 6 i ok. 8 zł.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF