Klasyczna marchewka i buraczki, a może nieco zapomniane dotąd brukiew i pasternak? Warzywna rodzina FRoSTY właśnie powiększyła się o czterech nowych członków: brukiew z marchewką, buraczki z cebulką, marchewkę z pasternakiem i pietruszkę z marchewką. Idealne na przekąskę i na obiad!

frostaBrukiew z ziemniakami i marchewką od FRoSTY to danie dla każdego, kto szuka nietypowych smaków. Wzbogacona miodem, tymiankiem i czosnkiem sprawdzi się doskonale jako ciekawy pomysł na lunch czy kolację.

Wielbicielom nowoczesności do gustu przypadnie Marchewka z pasternakiem w maśle z trybulą. Pasternak, słodszy i łagodniejszy kuzyn pietruszki, doskonale komponuje się z delikatną marchewką i trybulą, będącym ziołem o niezwykłym smaku – czuć to już od pierwszego kęsa!

Na amatorów bardziej tradycyjnych smaków czekają dwie propozycje.

Pietruszka z marchewką w maśle z imbirem to klasyczne połączenie z nutą pikantnego imbiru, nadającego całości orientalnego charakteru. Obecność prawdziwego masła i lubczyku sprawia, że całość smakuje subtelnie.

Wielbiciele chrupiących buraczków znajdą je w parze ze słodką cebulką i soczystym jabłkiem, których smak podkreślają masło i rukola. Buraczki z cebulką i jabłkiem sprawdzą się idealnie jako uzupełnienie obiadu.

Warzywne mieszanki przygotujemy w zaledwie kilka minut na patelni lub w mikrofalówce. Zgodnie z polityką FRoSTY 100 % naturalnego smaku!, żadne produkty FRoSTY nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników ani aromatów.

Wszystkie warzywne propozycje FRoSTY znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w całej Polsce, w cenie ok. 4 zł/ 270 g.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF