Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu całego dnia. Zarówno dzieci jak i dorośli nie powinni zapominać, że to właśnie ono dostarcza nam energii na cały dzień. Jednak spędzając wiele godzin poza domem, dobrze mieć zawsze pod ręką pyszną i smaczną kanapkę, którą będziemy mogli zjeść pomiędzy spotkaniami lub w czasie przerwy.

Aby przygotowana kanapka była świeża i zachowała swój smak przez cały dzień warto mieć w domu odpowiednie akcesoria, które nam w tym pomogą. Przydatne okażą się zawiązywane torebki śniadaniowe Jana Niezbędnego. Wykonane ze specjalnej folii zapewniają świeżość zapakowanej żywności przez długi czas. Dodatkowo nie przepuszczają tłuszczu i wody. Co ważne zapobiegają wydostawaniu się na zewnątrz  zapachów produktów, które zostały w nie zapakowane. Po zawiązaniu torebki mamy pewność, że zapakowane w nie kanapki nie rozsypią się w plecaku czy torbie.

 

Podpowiadamy przepis na pyszną i szybką w przygotowaniu kanapkę.

Składniki:

2 kromki pieczywa tostowego

5-6 listków rucoli

2 plasterki sera pleśniowego

2 plasterki szynki parmeńskiej

3-4 zielone oliwki

Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Pieczywo opiekamy w tosterze, aby nabrało złocistego koloru i było chrupiące. Na jedną kromkę nakładany rucolę, ser pleśniowy, szynkę i pokrojone w plasterki oliwki. Całość przykrywamy drugą kromką chleba.

Smaczna i prosta kanapka, z pewnością dostarczy nam energii na cały dzień!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF