Niedługo po wprowadzeniu nowej linii produktów – BIO tofu – którą zapoczątkowały BIO tofu z ziołami i BIO tofu naturalne, firma Polsoja rozszerzyła asortyment o kolejne produkty z tej serii: BIO tofu z pomidorami i bazylią, BIO tofu marynowane w sosie tamari i BIO tofu wędzone.

BIO tofu z pomidorami i bazylią, dzięki aromatycznym dodatkom i użyciu wyjątkowej mieszanki ziół, znakomicie sprawdza się zarówno na zimno, jako składnik sałatek i dodatek do kanapek, jak i w daniach gorących. Z kolej BIO tofu marynowane w sosie tamari idealnie nadaje się do dań azjatyckich, jako podstawa past, a także jako dodatek do zimnych dań. Intensywnie wędzonego smaku doda potrawom BIO tofu wędzone, które podobnie jak BIO tofu z pomidorami i bazylią i BIO tofu marynowane w sosie tamari, można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. BIO tofu wędzone jest również niezastąpionym dodatkiem do wszelkiego rodzaju zapiekanek, a także tradycyjnych dań polskich.

1

Wszystkie surowce wykorzystane do produkcji BIO tofu Polsoi pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych i posiadają certyfikat NON GMO.

BIO tofu Polsoja to:

  • bogate źródło pełnowartościowego białka
  • produkt pozbawiony cholesterolu
  • certyfikat BIO
  • produkt w 100% roślinny
  • certyfikat NON GMO
  • produkt bezglutenowy i pozbawiony laktozy
  • naturalne źródło izoflawonów, wapnia, witamin z grupy B, magnezu i lecytyny

Waga opakowań:

BIO tofu z pomidorami i bazylią – 250 g

BIO tofu marynowane w sosie tamari – 200 g

BIO tofu wędzone – 200 g

Kilka słów o tofu

Tofu, nazywane często serkiem sojowym, powstaje w procesie koagulacji mleka sojowego.

Jak głosi legenda, wynaleziono je ok. 2000 lat temu w Chinach. Od tego czasu nie tylko stało się charakterystycznym składnikiem kuchni azjatyckich, ale też zdążyło się zadomowić w Europie, gdzie stało się cenionym składnikiem zarówno potraw pochodzenia azjatyckiego, jak i elementem wzbogacającym tradycyjne kuchnie narodowe. Oprócz niekwestionowanych walorów smakowych, tofu charakteryzuje się bogactwem wartości odżywczych, a także ma zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu niektórych chorób, o czym od dawna wiedzieli lekarze medycyny chińskiej, a współcześnie coraz częściej przekonują się o tym naukowcy Zachodu. Włączenie do codziennej diety tofu jest pomocne zarówno w profilaktyce i leczeniu, tzw. chorób cywilizacyjnych, takich jak: nadciśnienie tętnicze, arterioskleroza, podwyższony poziom cholesterolu i niektóre choroby serca, np. choroba wieńcowa serca, jak i innych schorzeń, np. osteoporozy. Tofu, dzięki znacznej zawartości magnezu, witamin z grupy B i lecytyny, ma korzystny wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego, a zawarte w soi izoflawony, pomagają zmniejszyć objawy menopauzy, takie jak uderzenia gorąca, nocne pocenie się i bezsenność.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF