Październik 2016

1Nowości

Tia Mowry w domowych pieleszach
Premiera w sobotę, 8 października o godz. 20:00

Aktorka Tia Mowry zdobyła popularność dzięki roli w serialu “Jak dwie krople czekolady” w latach 90-tych.
W dorosłym życiu Tia z powodzeniem łączy karierę aktorską z rolą mamy i gospodyni. W swoim programie “Tia w domowych pieleszach” zaprasza widzów, aby podejrzeli jej codzienne życie od kuchni. Aktorka zaskoczy męża kolacją niespodzianką podczas randki, a także przygotuje domowe smakołyki dla swoich stylistów – Tia zna przepis na każdą okazję. Oglądaj program “Tia w domowych pieleszach” już w październiku na antenie Polsat Food Network.

2Grzeszne słodkości
Premiera w sobotę, 15 października o godz. 16:30

Harry Eastwood, brytyjska szefowa kuchni i autorka książek kucharskich, zabierze widzów w podróż życia, aby wspólnie odkrywać najlepsze w Ameryce słodycze. Jej wspaniała przygoda rozpocznie się w czekoladowym raju, gdy spróbuje czekoladowego martini. Następnie w Chicago pomoże przygotować niesamowitego gofro-pączka. W dalszej części sezonu zrobi się naprawdę gorąco, kiedy Harry spróbuje trufli o smaku chili.
W programie nie zabraknie też wiśniowego ciasta z ziarenkami pieprzu, pikantnego pączka “kulfi” czy uwielbianych przez wszystkich cukierków – zapowiada się smakowita przygoda!

Nowe serie znanych programów

3Sklepowy Turniej Guy’a
Premiera w piątek, 7 października o godz. 22:00

Guy Fieri powraca z kolejnym sezonem programu, w którym czterech utalentowanych kucharzy staje do walki w trudnych konkurencjach, gdzie gra toczy się o najwyższe stawki. Od przygotowania dania wyłącznie ze składników na literę S, poprzez grę w kręgle za pomocą dyni, aż po decydowanie, jakich składników kucharze mogą użyć – to na pewno nie jest program dla mięczaków! Koniecznie dołącz do Guy’a i kucharzy walczących o przetrwanie kolejnych rund i zdobycie nagrody głównej w wysokości 20 tysięcy dolarów.

4Posiekani
Premiera w poniedziałek, 10 października o godz. 22:00

Już w październiku na antenie Polsat Food Network kolejny sezon programu kulinarnego, w którym liczy się szybkość, zręczność i pomysłowość. Co tydzień czterech kucharzy będzie ze sobą rywalizować, aby na oczach jury z tajemniczych składników stworzyć niesamowity 3-daniowy posiłek. W tym sezonie zobaczymy między innymi cztery zabawne kobiety pracujące nad nowymi pomysłami na szybkie kolacje, grupę kucharzy mających za zadanie włączenie zapiekanki serowo-makaronowej do każdego serwowanego dania oraz odcinek, w którym wszystkie składniki dań wybrali telewidzowie. Kto tym razem dotrze do finału, a kto zostanie posiekany?

5Ewa Gotuje
Premiera w poniedziałek, 10 października o godz. 20:00

Polska kulinarna guru Ewa Wachowicz kontynuuje swoją misję: jednocześnie uczy i bawi, dzieląc się z widzami sekretami najlepszych polskich potraw ze swojej cudownej domowej kuchni. Znajdą się tu pyszne dania ze skromnego ziemniaka, a dbającym o zdrowie Ewa zaproponuje bezglutenową ucztę z gryczanej tortilli, cielęciny tataki, winogronowego chutney oraz purée z groszku. Następnie gość specjalny, Monika Dąbrowska, pomoże Ewie wyczarować pyszne danie ze śliwkami: pstrąga tęczowego z purée ziemniaczanym i fioletową salsą śliwkową. Na koniec Ewa sięgnie po tradycyjne polskie przepisy na Boże Narodzenie i przygotuje danie królujące na każdym wigilijnym stole – karpia. Tak jak dotychczas, bez względu na Twój apetyt, także w tym sezonie Ewa przygotuje coś specjalnego dla Ciebie.

6Halloweenowe wojny
W dni robocze od poniedziałku, 17 października do poniedziałku, 31 października o godz. 23:00

Już w październiku zapraszamy na antenę Polsat Food Network, gdzie zaprezentujemy najlepsze spośród upiornych potraw. W “Halloweenowych wojnach” pięć drużyn cukierników, dekoratorów cukierniczych i wybitnych rzeźbiarzy dyń będzie konkurować swoimi potwornymi smakołykami o nagrodę główną – 50 tysięcy dolarów. Na stołach nie zabraknie oszałamiających, zakręconych bajek ani epickich bitew między mumiami i wilkołakami. Której drużynie uda się stworzyć najbardziej upiorną ekspozycję, wyglądającą zbyt dobrze, by ją zjeść?

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF