Czy wiesz, że serek topiony idealnie zastępuje masło? Możesz posmarować nim kanapkę lub przygotować pyszną polewę do ciast, ciasteczek, deserów i to dosłownie w przysłowiowe ‚pięć minut’! Wystarczy roztopić serek w garnku z cukrem, mlekiem, kakao i gotowe! Tak przygotowaną polewę można, w zależności od preferencji wzbogacić orzechami, rodzynkami lub wiórkami kokosowymi.

SONY DSC

Na co zwrócić uwagę, kupując serek? Z pewnością na jego jakość, bowiem to głównie ona gwarantuje zachowanie odpowiedniej konsystencji w trakcie obróbki termicznej i pozwala na zastąpienie serkiem masła. Niebagatelne znaczenie ma także smak danego serka. Aby polewa miała odpowiedni smak, warto wybrać serek o neutralnym smaku np. śmietankowy, który jest delikatny i odpowiedni do deserów.

Chcesz zobaczyć, jak przygotować polewę z serka topionego? Prosty przepis znajdziesz na blogu www.serkiwkuchni.pl. Kliknij w ten link i zobacz, jakie to proste! http://bit.ly/29n0x7L

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF