Z myślą o zdrowiu konsumentów DROSED zmienił recepturę Pasztetu Podlaskiego wyraźnie informując na opakowaniach o braku zawartości w produkcie dodatków „E”, konserwantów, glutaminianu i wieprzowiny.

Świadomość Polaków na temat zasad zdrowej diety wzrasta. Konsumenci częściej zwracają uwagę na skład kupowanej żywności, poszukują znanych marek gwarantujących bezpieczeństwo. Sięgają po artykuły, które nie zawierają sztucznych barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku. DROSED informuje konsumentów na opakowaniach, że znany i lubiany  od ponad 30 lat pasztet już nie zawiera tego typu substancji. Zachowując tradycyjny, ulubiony smak i konsystencję, Pasztet Podlaski jest teraz bardziej drobiowy i naturalny. Informacja o braku tego typu składników jest wyraźnie podkreślona na opakowaniach w dobrze widocznej, zielonej ramce.

 

Pasztet drobiowy Podlaski dostępny jest w sześciu smakach: naturalnym, pomidorowym, paprykowym,  z pieprzem, czosnkowym i pieczarkowym. Nie zawiera konserwantów, dodatków „E”, elementów wieprzowych, takich jak tłuszcz, oraz glutaminianu − syntetycznego  i kontrowersyjnego wzmacniacza smaku. Nie dziwi więc, że jest najczęściej kupowany (znika z półki co sekundę).

 

Gama pasztetów Podlaski wyróżnia się delikatnym smakiem, niską zawartością tłuszczu oraz łatwością smarowania. DROSED wykorzystuje do ich produkcji surowce drobiowe pochodzące tylko z własnych zakładów drobiarskich.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF