Praca, codzienne obowiązki, ogrom spraw do załatwienia – przy tak napiętym grafiku czasem trudno o wystarczającą ilość wolnego czasu, która pozwoliłaby na przygotowanie wystawnego obiadu. Podpowiadamy jak przyrządzić nieskomplikowane, szybkie i sycące przekąski w domu, które będą zdrowszą, tańszą i smaczniejszą alternatywną dla fast-foodów kupowanych na mieście.

Hot dogi na ostro:

Hot dogSkładniki:

– bułka do hot dogów – 2 sztuki

– sałata strzępiasta zielona – 2 liście

– pomidor – 1 sztuka

– cebula czerwona – 1 mała główka

– ogórek konserwowy – 2 sztuki

– parówki wieprzowe – 2 sztuki

– sos piri – piri „Tarsmak”

– musztarda „Tarsmak”

Wykonanie:

Bułki do hot dogów przekroić wzdłuż i podgrzać na suchej patelni lub w piekarniku. W ciepłych bułkach umieścić po liściu sałaty, pokrojone w plasterki pomidory, cebulę, ogórki konserwowe i sparzone parówki. Polać sosem piri-piri i musztardą „Tarsmak”.

Smacznego!

Tosty iście imprezowe: 

Bacon, Lettuce, and Tomato BLT SandwichSkładniki:

– pieczywo tostowe pełnoziarniste – 4 kromki

– ser żółty – 4 plasterki

– sałata masłowa – 4 liście

– pomidor – 1 sztuka

– boczek wędzony – 4 plasterki

– sos czosnkowy „Tarsmak”

Wykonanie:

Pieczywo tostowe zrumienić na złoty w tosterze lub na suchej patelni. Na każdą gorącą kromkę położyć po plasterku sera, następnie sałatę, pokrojone pomidory i zgrillowane plastry boczku. Polać obficie sosem czosnkowym „Tarsmak” i złożyć po dwie kromki razem.

Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF