Składniki:

  • 100 g śliwek kalifornijskich
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 duże jajka
  • szczypta soli
  • 300 ml mleka
  • 1 łyżka cukru
  • odrobina masła do smażenia

BakingPrzygotowanie:

W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugiej misce połącz jajka z mlekiem.

Powoli dodaj mokre składniki do suchych, aby powstało ciasto na placuszki.

Posiekaj śliwki kalifornijskie w drobne kawałki i dodaj do ciasta.

Na patelni rozgrzej masło i za pomocą łyżki nakładaj ciasto, smaż placuszki na złoto z obu stron.

Serwuj z ulubionymi owocami i miodem.

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF