Wysoka jakość i świeżość pieczywa jest dla większości Polaków jednym z najważniejszych aspektów  podczas codziennych zakupów. Po wprowadzeniu w 2014 r. oferty produktów bez polepszaczy i sztucznych dodatków, Tesco zwiększa asortyment produktów z dodatkiem masła, miodu czy naturalnych zakwasów.

dsc_6565Tylko w 2015 roku klienci hipermarketów Tesco kupili ponad 180 mln sztuk świeżego pieczywa. Dlatego jednym z priorytetów firmy jest oferowanie klientom artykułów które najchętniej wybierają podczas codziennych zakupów. Chcąc poznać zdanie klientów, Tesco przeprowadziło badania preferencji zakupowych w kategorii pieczywa, aby dowiedzieć się na co najbardziej zwracają uwagę podczas wybierania produktów i co szczególnie lubią. Na podstawie wyników, w ciągu ostatniego roku Tesco wprowadziło zmiany w swoim asortymencie. Już teraz klienci mogą sięgnąć po blisko  100 nowych produktów. Znajdziemy tu nowe bułki i chleby rustykalne, nowe smaki ciastek francuskich i półfrancuskich, donatów i mini pizz.  Firma wprowadza również sezonowe produkty jak pieczywo na grilla, Święta Wielkanocne, czy Boże Narodzenie. Już w listopadzie na półkach hipermarketów Tesco klienci mogli znaleźć chałki premium,  drożdżówki w kształcie bałwanków oraz zupełnie nowe ciasta m.in. bożonarodzeniowe ciasto stollen z dodatkiem masła, miodu i rodzynek.

Z badania przeprowadzonego dla Tesco wynika również iż korzystanie z naturalnych składników jest dla klientów kluczowym elementem wskazującym, że, produkty pozostaną dłużej świeże. Klienci powiedzieli również, że dużo chętniej sięgają po produkty jeszcze ciepłe, świeżo wyciągnięte z pieca.

Sieć, wciąż rozwija i poszerza ofertę dostępnych produktów, stosując przy tym bardzo restrykcyjną kontrolę jakości. Wszystko po to by mieć pewność że na półki trafiają tylko produkty najwyższej  jakości. Dodatkowo firma postanowiła ujednolicić procedury pieczenia aby dać klientom pewność, że we wszystkich sklepach na rynkach Europy Środkowej dostępne będą produkty wysokiej jakości.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF