Święta Bożego Narodzenia kojarzą się przede wszystkim z czasem spędzonym w gronie najbliższych przy suto zastawionym stole. Zanim rozpoczniemy świętowanie, czeka nas dużo pracy. Jak wcielić się w rolę perfekcyjnej pani domu, kiedy wokół tyle obowiązków? To proste, sięgajmy po łatwe i szybkie rozwiązania, które pomogą nam celująco zdać przedświąteczny egzamin.

Do świąt Bożego Narodzenia zostało kilka tygodni. Chcąc mieć pewność, że przygotowania do tego wyjątkowego czasu upłyną zgodnie z założonym wcześniej planem, zastosujmy rozwiązania, które pomogą nam zwinnie uporać się z najbardziej pracochłonnymi potrawami. Postawmy na gotowe produkty, najlepiej te od sprawdzonych i znanych producentów, dzięki którym smak i aromat naszych świątecznych dań będzie naprawdę wyjątkowy. Pamiętajmy, że tylko z najwyższej jakości składników powstaną wyśmienite potrawy.

 

W przygotowaniu świątecznych przysmaków, pomogą nam produkty Bakalland, które obowiązkowo powinny znaleźć się na liście przedświątecznych zakupów. Wśród nich:

 

Masa makowa Bakalland – idealna, jeśli nie możemy pozwolić sobie na wielogodzinne moczenie maku bądź własnoręczne kręcenie mas. Jej wysublimowany smak, doskonała konsystencja i idealne dobrane składniki pozwolą naszym gościom rozkoszować się tradycyjnym domowym makowcem. Tajemnica jej smaku kryje się w lekko nawilżonych rodzynkach, wyrazistej pomarańczowej skórce, miodzie i aromacie migdałów, dlatego jest niepowtarzalna i niezastąpiona.

 

Masa krówkowa Bakalland (kajmak)niezastąpiona w przygotowywaniu tradycyjnych, ale też fantazyjnych świątecznych słodkości. Doskonała w smaku, świetnie sprawdzi się jako nadzienie do muffinków, babeczek, rogalików, ciast oraz deserów wykonanych na bazie lodów czy specjalnych koktajli. Jej gładka, doskonała konsystencja sprawia, że masa łatwo się rozprowadza dzięki czemu prace nawet nad najbardziej czasochłonnymi łakociami, przebiegną wyjątkowo sprawnie i szybko. Zwłaszcza, że po otwarciu jest od razu gotowa do użycia.

 

Bakalie Bakallandświąteczny sernik wypełniony pysznymi, dorodnymi rodzynkami, mistrzowski schab z dojrzałymi, suszonymi śliwkami czy desery z ogromną ilością chrupiących orzechów
i migdałów to przysmaki, które podbijają serca wszystkich domowników. Ich przyrządzenie byłoby niemożliwe bez krągłych, okazałych oraz najwyższej jakości bakalii, gwarantowanej przez Bakalland. Wystarczy sięgnąć po nie raz, aby docenić doskonałość ich smaku i aromatu, do których będziemy wracać przy każdej możliwej okazji. Suszone owoce i chrupiące orzechy Bakalland zostały zapakowane w nowe, bardzo wygodne w użyciu torebki, które zapobiegają ich wysypywaniu się i są łatwe w przechowywaniu.

 

Mieszanka kompotowa Bakalland – wśród tradycyjnych wigilijnych potraw, nie może zabraknąć aromatycznego, pachnącego świętami kompotu z suszu. To jedyny napój, który w tym wyjątkowym dniu powinien znajdować się na świątecznym stole. Mieszanka kompotowa Bakalland została stworzona w oparciu o tradycyjną recepturę z najlepszych polskich suszonych owoców. Wystarczy opłukać mieszankę kompotową Bakalland i włożyć do naczynia. Następnie zalać 4l wody i odstawić na minimum godzinę. Gdy owoce już napęcznieją, gotujemy je na małym ogniu ok. 45 minut, po czym odstawiamy do ostygnięcia. Chcąc nadać kompotowi bardziej szlachetny charakter można wzbogacić go o goździki, miód, cynamon, rodzynki, imbir lub pokrojone wraz ze skórką pomarańcze. Doskonały w smaku, o jedynym w sowim rodzaju zapachu z pewnością urzeknie naszych gości.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF