Składniki dla 4 osób:

  • 400 g makaronu rurka skośna Arrighi
  • 50g kaparów Ponti
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
  • 1 papryczka peperoncino (posiekane)
  • 1 gałązka posiekanego rozmarynu
  • 1 puszka krojonych pomidorów Valfrutta 400g
  • 80 g tartego sera Pecorino
  • świeża bazylia
  • sól i pieprz


penne_volcano_przepis_index_foodSposób przygotowania:

Ugotuj makaron al dente. Na oliwe zeszklij kapary i posiekaną papryczkę peperoncino z rozmarynem. Dodaj pomidory krojone, dopraw solą i pieprzem i duś kilka minut. Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem, bazylią i połową Pecolino. Podawaj udekorowane bazylią i posypane pozostałym Pecorino.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF