Soczyste, jędrne Pomidory całe bez skórki marki Primerosa stanowią podstawę wielu potraw, zarówno kuchni polskiej, jak i śródziemnomorskiej. Pomidory całe, pozbawione skórki, o doskonałym, naturalnym smaku, zanurzone w aromatycznym soku pomidorowym z pewnością posłużą jako baza tradycyjnych dań i kulinarnych eksperymentów. Pomidory wykorzystywane do produkcji przetworów Primerosa pochodzą z Włoch, gdzie dojrzewają na żyznych glebach, zyskując, dzięki południowemu słońcu, intensywnie czerwony kolor.

 

Nie od dziś wiadomo, że pomidory to jedne z najpopularniejszych i najsmaczniejszych warzyw, które otwierają całą gamę możliwości wykreowania wspaniałych dań obiadowych i przekąsek. Na bazie Pomidorów całych bez skórki Primerosa można stworzyć doskonałe zupy, aromatyczne sosy do makaronu lub ryżu oraz wiele rozmaitych potraw mięsno-warzywnych z różnych stron świata, jak na przykład włoski sos bolognese lub tradycyjny polski sos pomidorowy do dań mięsnych. Zmiksowane pomidory Primerosa utworzą naturalny koktajl pełen witamin i minerałów. Pomidory całe bez skórki Primerosa świetnie sprawdzą się również jako składnik tarty z warzywami lub zapiekanki makaronowej.

 

Pomidory to nie tylko jedne z najpopularniejszych oraz najsmaczniejszych warzyw o szerokim zastosowaniu, ale również źródło cennych minerałów, witamin i wartości odżywczych. Duża zawartość potasu i sodu w pomidorach pozytywnie wpływa na działanie układu krwionośnego oraz gospodarkę wodną organizmu. Pomidory są również bogate w witaminę C, E i witaminy z grupy B. Ich intensywny, czerwony kolor to zasługa likopenu – barwnika i jednocześnie silnego przeciwutleniacza neutralizującego wolne rodniki. Substancja ta jest łatwiej przyswajalna z pomidorów przetworzonych, niż ze świeżych, dlatego warto włączyć do jadłospisu przetwory pomidorowe, takie jak soki czy pomidory w puszce.

 

Pomidory bez skórki Primerosa są pakowane w poręczne puszki dla zachowania ich delikatnego smaku i aromatu. Dzięki wygodnej zawleczce, otwieranie puszki jest możliwe bez konieczności użycia otwieracza. Wewnątrz znajdziemy całe, jędrne i soczyste pomidory pozbawione skórki są zanurzone w aksamitnym, naturalnym soku pomidorowym. Taki sposób pakowania pomidorów marki Primerosa pozwala zachować pełnię naturalnego smaku pomidorów.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF