Tradycyjny pasztet nie ma dobrej prasy – zwykło się uważać, słusznie zresztą w większości wypadków, że to zmielone resztki najgorszego gatunku mięs. Jeżeli chcemy sięgnąć po coś, co ma podobną konsystencję, ale jest o wiele zdrowsze i mięsa pozbawione – wybierzmy nowe pasztety warzywne Wodzisław. Na przykład ten z pieczarkami.

pieczarkowyPasztet warzywny z pieczarkami Wodzisław został stworzony z myślą o wegetarianach i osobach, które poszukują nowych smaków i zdrowej alternatywy dla potraw mięsnych. W składzie znajdziemy pieczarki, marchew, cebulę i przyprawy, nieco oleju rzepakowego, dodatki funkcjonalne i sporo roślinnego błonnika. Ten ostatni sprawia, że procesy trawienne przebiegają sprawniej, nawet jeżeli nie prowadzimy zbyt aktywnego trybu życia. Pasztet zamknięto w szklanym słoiczku z zakręcanym wieczkiem – ułatwia to jego przechowywanie i stosowanie. Chociaż długo nie postoi w lodówce – smakuje naprawdę wybornie i znajdzie wielu amatorów wśród naszych domowników. Będzie doskonałym dodatkiem do pieczywa: białego, ciemnego, wzbogaconego w ziarna, chrupkiego i kukurydzianego.

Wartość energetyczna 100 g: 401 kJ/97 kcal

Opakowanie: 190 g (szklany słoik)

Cena: ok. 4,70 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF