Marka Olitalia, specjalizująca się w wytwarzaniu wszelkiego rodzaju naturalnych oliw i olejów, posiada bogatą tradycję we Włoszech i cieszy się tam zasłużoną sławą. Dzięki firmie Index-Food produkty Olitalia dostępne są także w naszym kraju i od lat zachwycają Polaków wyśmienitym smakiem oraz cieszą najwyższą jakością.

Pośród wielu produktów marki Olitalia znajduje się Olej ryżowy. Otrzymywany w 100% z ziaren ryżu jest bogatym źródłem gamma-oryzanolu, tokotrienoli oraz tokoferoli, które wykazują właściwości przeciwutleniające – są więc istotne w profilaktyce antynowotworowej.

Olej ryżowy Olitalia posiada delikatny, lekko orzechowy aromat, dlatego może być używany zarówno do smażenia i pieczenia w wysokich temperaturach, jak i do sałatek. Świetnie skomponuje się ze smakiem białego mięsa, owoców morza, a także warzyw.

Wygodna butelka z ciemnozielonego szkła chroni wartościowy płyn przed działaniem promieni słonecznych, co pozwala zachować na dłużej pełnię aromatu oraz wartości odżywcze produktu.

Olej ryżowy Olitalia został uhonorowany znakiem SuperProdukt Świata Kobiety 2010. Czytelniczki doceniły jego wielofunkcyjność, najwyższą jakość oraz wyjątkowe walory smakowe.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF