Marka Primavika, specjalizująca się w produkcji bezmięsnych i wolnych od GMO artykułów spożywczych, dba nie tylko o zdrowie, ale także podniebienia swoich konsumentów, wprowadzając na półki sklepowe coraz to nowe wariacje z warzywami w tle.

            Jednym z nich jest Hummus – pasta, pochodząca z Libanu, będąca obecnie podstawą kuchni arabskiej. Tradycyjny hummus sporządza się ze startej i przyprawionej czosnkiem, sezamem oraz ziołami ciecierzycy, którą spożywa się w towarzystwie pity. Primavika, zachowując oryginalną recepturę, urozmaiciła tradycyjny hummus dodatkiem wyrazistej czerwonej papryki, która nadaje paście świeży i intensywny aromat.

Hummus Paprykowy – pyszna nowość Primaviki – sprawdzi się nie tylko jako pasta do kanapek, czy dip do warzyw, ale będzie także idealnym towarzyszem dań kuchni arabskiej. Poza niewątpliwymi zaletami smakowymi, Hummus Paprykowy jest też skarbnicą witamin i składników mineralnych takich jak: potas, wapń, magnez, witaminy z grupy B a także białko i błonnik. Nie zawiera cukrów, substancji słodzących, barwników ani sztucznych aromatów.

Wygodny słoiczek można zabrać ze sobą wszędzie: na piknik czy do pracy, fundując sobie tym samym prawdziwą arabską ucztę.

www.primavika.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF