Legendarny, włoski wermut Cinzano prezentuje swoją nową odsłonę. Produkowany tradycyjnymi metodami,według starej, włoskiej receptury Cinzano 1757 Rosso, został stworzony na cześć założycieli marki. Jest to kwintesencja klasycznego wermutu dla prawdziwych amatorów dobrego smaku.

Cinzano_Rosso_1757_rgb_HRNowy wariant wermutu Cinzano jest unikatowym produktem klasy premium. Stworzony został, aby uczcić pamięć dwóch założycieli marki Cinzano – Giovanni Giacomo i Carlo Stefano Cinzano, którzy w 1757 roku w Turynie założyli swoją firmę. Każda butelka nowego Cinzano 1757 Rosso, zawierająca ręcznie zestawiany trunek, dostępna jest wyłącznie w limitowanych seriach.

Wyjątkowa propozycja Cinzano bazuje na tradycyjnym włoskim przepisie, pielęgnowany mod ponad 250 lat. Smak wariantu 1757 Rosso jest intensywnie bogaty – początkowo gładki i lekko pikantny, na finiszu przeradza się w przyjemną goryczkę z charakterystycznym posmakiem piołunu. W zapachu wyczuwalne są zdecydowane aromaty suszonych owoców, w szczególności fig. Jest to zasługa białego wina, na którym bazuje wermuti najwyższej jakości mieszanki ziół, korzeni oraz owoców. Finalny produkt o charakterystycznej czerwono-brązowej brawie z odcieniami bursztynu, cechuje się 16% zawartością alkoholu.

Cinzano1757 Rosso to zupełnie nowa, idealna propozycja dla wszystkich barmanów i miksologów. Stanowi wyśmienity dodatek do koktajli, w których uwalnia swój pełny potencjał. Intensywne, dobrze zbalansowane nuty smakowe i zapachowe, w towarzystwie kolejnego klasycznego trunku, Campari, wzbogacą najbardziej klasyczne koktajle jak Negroni czy Americano.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF