Na spotkaniach, w pracy, w szkole, czy na wycieczkach – gdy dopada nas głód zawsze mamy ochotę na małe przekąski. Najczęściej jednak sięgamy po wysokokaloryczne produkty na bazie niezdrowych tłuszczów, przetworzonych węglowodanów i z wysoką zawartością cukru.Oliwki nadziewane w saszetkach, stworzone przez markę Serpis stanowią wartościową alternatywę dla tych wyrobów. Dzięki różnorodności smaków sprawdzą się doskonale nie tylko jako małe przegryzki , ale będą również wybornym dodatkiem do wielu potraw.

4

Hiszpańskie jabłuszko

Większość z nas rozpoznaje dwa rodzaje oliwek: czarne i zielone. Tymczasem w krajach wiodących prym w uprawie i handlu oliwkami, takich jak Hiszpania, wyodrębnia się o wiele więcej ich gatunków, różniących się kształtem, kolorem i smakiem. Najpopularniejszą hiszpańską odmianą sprowadzaną do Polski jest Manzanilla – co w tłumaczeniu oznacza „jabłuszko”. Ta pochodząca z okolic Sewilli duża, okrągła oliwka, wyróżnia się mięsistością i intensywnym smakiem. Z tego powodu firma Serpis wykorzystuje właśnie ten gatunek andaluzyjskich owoców do nadziewania ich różnego rodzaju dodatkami, takimi jak anchois, czy papryka.

Inspirujące wnętrze

W najnowszej ofercie marki Serpis znajdziemy aż cztery rodzaje nadziewanych oliwek: z anchois, chili, papryką i cytryną. Tym co zdecydowanie wyróżnia produkty Serpis od innych dostępnych na rynku jest wysoka jakość nadzienia oraz jego ilość (33% więcej farszu niż inni producenci). Dodatki wzbogacają lekko dymny i słonawy smak oliwek, nadając im w zależności od wybranej wersji intensywnego aromatu, słodkości, świeżości lub ostrości. Dzięki temu sprawdzą się świetnie jako samodzielne przekąski lub zatopione w Martini oraz jako dodatek do mięsnych zakąsek, sałatek i serów. Idealnie komponują się również z daniami śródziemnomorskiej kuchni, takimi jak spaghetti i pizza. Nowe warianty nadziewanych oliwek Serpis dostępne są w wygodnych i lekkich plastikowych saszetkach (175g/90g), które stanowią doskonałą alternatywę dla dużych i ciężkich słoików. Są również atrakcyjniejsze pod względem ceny. Dzięki tym aspektom możemy mieć swoją ulubioną wersję przekąski zawsze przy sobie.

Zdrowy kęs

Oliwki Serpis oprócz niewątpliwej jakości i poddaniu starannej selekcji w procesie produkcji, wyróżniają się również właściwościami zdrowotnymi i odżywczymi. Właśnie dlatego polecane są jako wartościowe przekąski w zastępstwie kalorycznych chipsów, krakersów i słodyczy. Przede wszystkim oliwki stanowią cenne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, które zapobiegają i wspomagają leczenie m.in. chorób serca, cukrzycy czy alergii. Są bogate w witaminy

z grupy B, odpowiedzialne za odpowiedni wygląd skóry i kondycję układu nerwowego. Posiadają również witaminy C i E oraz prowitaminę A, które chronią nasz organizm przed działaniem wolnych rodników. Dzięki znacznej zawartości błonnika wspomagają trawienie i pomagają utrzymać właściwą dietę.  Oliwki nadziewane Serpis są zatem nie tylko smacznym, ale też bardzo zdrowym kąskiem, który bez przeszkód można podjadać między posiłkami.

Zdrowo nadziane oliwki marki Serpis to idealny produkt dla wszystkich, którzy kochają przekąski. Dzięki różnorodności smaków każdy znajdzie idealne dla siebie „co nieco” i bez obaw o dietę będzie mógł cieszyć się jego smakiem w ciągu dnia.

Oliwki zielone Manzanilla nadziewane czerwoną papryką- saszetka

Cena rekomendowana: 3,99 zł

Oliwki zielone Manzanilla nadziewane anchois- saszetka

Cena rekomendowana: 3,99 zł

Oliwki zielone Manzanilla nadziewane cytryną – saszetka

Cena rekomendowana: 3,99 zł

Oliwki zielone Manzanilla nadziewane chilli – saszetka

Cena rekomendowana: 3,99 zł

Po więcej informacji i inspirujących przepisów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF