Marka KRAKUS (Agros-Nova), która od ponad 60. lat towarzyszy Polakom,  wzbogaciła swoją ofertę o bardzo lubiane przez konsumentów – pieczarki marynowane. Produkt ten wzbogaca ofertę sałatek i marynat marki Krakus, opartych na tradycyjnych recepturach. Stanowi smaczne uzupełnienie dań obiadowych, jest doskonałym składnikiem kanapek i sałatek.

Polacy lubią i chętnie sięgają po pieczarki. Co czwarta pieczarka wyhodowana w Europie, pochodzi z Polski – jesteśmy ich największym producentem w Europie! Pieczarki są niskokaloryczne, nie zawierają cholesterolu. Podobnie jak inne grzyby, zawierają białko, są bogate w błonnik, ale także witaminy z grupy B, prowitaminę D i mikroelementy (fosfor, potas, żelazo, miedź, selen). Krakus w swoich marynatach, przygotowanych zgodnie z tradycyjną recepturą, wykorzystuje  najpopularniejszą w naszym kraju odmianę pieczarki: dwuzarodnikową, białą. Smakuje i wygląda znakomicie!

Rekomendowana cena detaliczna produktu:              5,19 zł

Gramatura opakowania:                                                  340 g

 

W Polsce rocznie hoduje się ok. 250 tys. ton pieczarek. To jedna czwarta rocznej produkcji europejskiej, której wielkość szacuje się na ok. milion ton. Pieczarka to jedyny grzyb uprawiany przemysłowo na naszym kontynencie, do tego w sposób naturalny, bez użycia substancji chemicznych. Historia hodowli pieczarek w Europie sięga XVI wieku, a jej pionierami byli Francuzi.

Krakus od ponad 60 lat jest gwarancją niezmiennych smaków. Nie eksperymentuje z recepturami, polega na tradycji. W tym tkwi siła marki. Od końca ubiegłego roku Krakus konsekwentnie poszerza swoją ofertę o kolejne produkty: sałatkę szwedzką, sałatkę łowicką, z buraczków, dwie z selera, paprykę, koncentrat żurku oraz  delikatny majonez sałatkowy. Flagowe produkty marki Krakus to ogórki konserwowe, barszcz czerwony oraz koncentrat barszczu.
Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF