Zioła Mnicha, lider herbat funkcjonalnych rozszerza swoje portfolio o nowy produkt Zioła Mnicha Na Cukier. To unikalna kompozycja naturalnych ziół wspomagająca organizm w trawieniu cukrów.Nowa propozycja, przygotowana z myślą o osobach dbających o zdrowie jest już dostępna na półkach sklepowych.

Zioła_Mnicha_Na_CukierCoraz częściej spotykamy się z określeniem, że cukier to „puste kalorie” – co kryje się za tym stwierdzeniem? Dostępny w sklepach cukier rafinowany to jego mocno przetworzona forma, a tym samym pozbawiona minerałów czy witamin. Innymi słowy cukier spożywczy nie oferuje niczego oprócz energii. Ponadto, do jego strawienia organizm zużywa mikroelementy ze składników wewnątrzustrojowych, co prowadzi do ich niedoborów. Cukier spożywany w nadmiarze może doprowadzić do osłabienia odporności, zakwaszenia organizmu i otyłości, co z kolei zwiększa ryzyko chorób sercowo-naczyniowych oraz cukrzycy.

Dlatego marka Zioła Mnicha rozszerza portfolio o nowe rozwiązanie wspierające trawienie cukrów. Herbata Zioła Mnicha Na Cukier stanowi mieszankę składników, które skrywa natura. Wśród nich są:

• Morwa biała, której substancje pomagają w hamowaniu aktywności enzymów odpowiedzialnych za rozkład węglowodanów w procesie trawienia;
• Cynamon, przyczyniający się do prawidłowego metabolizmu glukozy pod wpływem insuliny. Tym samym ma pozytywny wpływ na utrzymanie optymalnego poziomu cukru we krwi;
• Mniszek lekarski, wspierający funkcjonowanie wątroby, przyczynia się do właściwego wydzielania żółci oraz soków trawiennych. Tym samym korzystnie wpływa na cały proces przemiany materii. Uzupełnieniem mieszanki jest egzotyczna i orzeźwiająca trawa cytrynowa.

Nowy wariant Ziół Mnicha Na Cukier dostępny jest już dostępny na rynku w dobrze znanych opakowaniach z sylwetką mnicha po 20 sztuk.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF