Każda pani domu zastanawia się czasem, czym jeszcze może zaskoczyć swoich bliskich. Sprawdzone potrawy świetnie nadają się na co dzień, ale często chcemy przełamać rutynę tradycyjnego menu. Nie zawsze jednak wiemy jak to zrobić, a przecież pomysłów na odświeżenie naszego jadłospisu jest mnóstwo! Sezon na wycieczki w pełni, pozwól więc zabrać się w kulinarną podróż dookoła świata z nową linią zup Kuchnia Świata marki WINIARY! Zainspiruj się oryginalnymi smakami i zaskocz bliskich nową, pyszną zupą!

2Podczas planowania codziennego menu często brak nam pomysłu na nowe, oryginalne potrawy. Stawiamy na wypróbowane, tradycyjne smaki i rzadko decydujemy się na eksperymenty. Kiedy jednak najbliżsi domagają się zmian, a przygotowywanie kolejnej pomidorowej nie sprawia nam już przyjemności, czas wyruszyć w wyprawę, w poszukiwaniu inspiracji. Pozwólmy zabrać się w kulinarną podróż dookoła świata i odkryjmy wyjątkowe smaki francuskiej, szwajcarskiej, tajskiej i chińskiej kuchni z nową linią zup Kuchnia Świata marki WINIARY!

Jedną z najbardziej rozpoznawalnych francuskich potraw jest zupa cebulowa. Smakuje i wygląda znakomicie. Jeśli chcemy, żeby na naszych stołach zagościło to wyjątkowe danie, przyrządźmy ją, wykorzystując Zupę Cebulową francuską Kuchnia Świata WINIARY. Dzięki niej danie będzie nie tylko pyszne, ale także bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy obrać 400 g cebuli i zeszklić na maśle. Do garnka wlać wodę i rozprowadzić zawartość opakowania. Następnie dodać cebulę, łyżeczkę oleju i zagotować. Wyrazisty smak i aromat zupy wydobędzie, zawarty w doskonale dobranej mieszance przypraw i ziół, tymianek. Całość należy przelać do żaroodpornych naczyń i posypać grzankami oraz startym serem. Aby uzyskać jeszcze bardziej wyrazisty smak i wspaniały wygląd potrawy, możemy zapiec zupę w piekarniku przez ok. 3 minuty. Domownicy będą zachwyceni!

Kiedy mamy ochotę na coś bardziej egzotycznego, warto skusić się na zupę tajską. Oryginalne połączenie smaków i aromatów prosto z południowej Azji będzie idealnym sposobem na odświeżenie codziennego menu. Z Zupą Tajską Kuchnia Świata WINIARY efekt na pewno będzie zachwycający! Ta niecodzienna kompozycja smakowa, złożona z imbiru, papryczki chilli i kolendry, nada naszej potrawie wyjątkowy smak i zapach, które zabiorą nas w daleką podróż do kolorowej Tajlandii. Dodatkowo do przyrządzenia zupy potrzebne nam będą: filet z kurczaka, połowa cukinii oraz jedna większa marchew. Niezależnie, czy dodamy do potrawy mleko kokosowe, czy nie, z Zupą Tajską Kuchnia Świata WINIARY zadbamy o podniebienia naszych najbliższych bez zbędnego wysiłku!

Po kolejną kulinarną inspirację warto udać się do Szwajcarii, która słynie z wysokiej jakości i różnorodności serów. W naszym codziennym jadłospisie wykorzystujemy ten produkt zwykle, jako dodatek, a tymczasem ser świetnie sprawdzi się także w roli głównej pierwszego dania. Wykorzystując Zupę Serową szwajcarską Kuchnia Świata WINIARY, mamy pewność, że potrawa okaże się strzałem w dziesiątkę! Dzięki połączeniu serów camembert oraz parmezanu danie nabierze charakteru, a zupa zyska doskonałą konsystencję.

Do przygotowania potrawy potrzebujemy także ok. 100 g brokułów oraz średni pojemniczek serka topionego. Ze szwajcarską precyzją ozdabiamy gotowe danie drobno posiekanym szczypiorkiem. Pycha!

Wielu z nas nie wyobraża sobie tygodnia bez tradycyjnego rosołu. Jeśli chcemy wzbogacić nasze menu, zamiast rezygnować z tej potrawy, warto przygotować ją w nieco inny sposób. Zaproponujmy bliskim oryginalną zupę inspirowaną doświadczeniem kucharzy Dalekiego Wschodu. Użyjmy Rosołu Chińskiego Kuchnia Świata WINIARY i cieszmy się wyrazistym smakiem grzybów chińskich oraz doskonałego połączenia imbiru i cynamonu. Do zupy dodajmy także pokrojony filet kurczaka, 50 g poszatkowanej kapusty pekińskiej i tyle samo marchewki. To pyszne danie o charakterystycznym, orientalnym smaku z pewnością na stałe zagości w naszym menu!
Więcej inspiracji na oryginalne zupy z dodatkiem świeżych warzyw można znaleźć na stronie www.winiary.pl.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF