Basia to nowa marka mąki, która pojawiła się na polskim rynku. Przygotowana z myślą o konkretnym przeznaczeniu podpowiada konsumentom do czego można wykorzystać trzy główne rodzaje mąki: tortową, wrocławską i poznańską. Na szczególną uwagę zasługuje Basia tortowa o wyjątkowo niskim typie – 405. Dzięki niej świąteczne i noworoczne wypieki zyskają zupełnie nowe oblicze.

 

Basia to nowa marka mąki, która pojawiła się na sklepowych półkach. To przede wszystkim produkt wysokiej jakości, wykonany z całkowicie naturalnych surowców, ale także szereg innowacyjnych rozwiązań w ramach kategorii jaką reprezentuje. „Mąka to niedoceniany produkt, a przecież sposób jej wytwarzania wymaga zaangażowania i użycia nowoczesnej technologii. Wyprodukowanie wysokiej jakości mąki to długotrwały proces. Na każdym jego etapie – począwszy od uprawy zboża na polu, aż do przemiału, niezbędna jest wiedza i doświadczenie” – twierdzi Rafał Salomon prezes firmy VK Polska.

Basia została przygotowana z myślą o konkretnym jej przeznaczeniu, co dla wielu konsumentek z pewnością będzie dużym ułatwieniem podczas dokonywania zakupów. Basia dostępna jest w trzech wariantach: Basia poznańska – idealnie nadaje się do pierogów i klusek, Basię wrocławską można wykorzystać do robienia naleśników oraz ciast francuskich, zaś Basia tortowa extra to najlepsza mąka do wypieków. Ta ostatnia wyróżnia się wśród innych dostępnych na rynku mąk tortowych, bowiem jest to mąka o niskim typie – 405, który charakteryzuje się wyjątkowo jasną barwą i aksamitną konsystencją. Dzięki niej świąteczne i karnawałowe wypieki zyskają wyjątkową puszystość i smak.

Każdemu z trzech rodzajów mąki przypisany jest inny kolor opakowania – ułatwia to znalezienie go na sklepowej półce. Ponadto na opakowaniu znajduje się przeźroczyste okienko, dzięki któremu konsument zanim dokona zakupu może ocenić kolor i jakość mąki Basia. To innowacyjne w segmencie rozwiązanie stanowi dodatkową zachętę do wypróbowania nowego, wyprodukowanego z najwyższej jakości zbóż rodzaju mąki.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF