Dobrze smakuje zarówno przed posiłkiem, jak i po nim. Moc – 40%. Świetnie łączy się z gorzką czekoladą czy kandyzowaną skórką pomarańczową. Ma swoich zagorzałych zwolenników, którzy najbardziej lubią jej czysty smak, ale można pić ją także w koktajlach. Wielbiciele brandy, bo o niej mowa, mogą jej teraz spróbować w zupełnie nowej odsłonie. Na polski rynek wszedł David.

david_brandyDavid jest produkowany według oryginalnej technologii pochodzącej z Gruzji. Jego wyjątkowość polega na długim okresie dojrzewania w dębowych beczkach. Ten doskonały trunek charakteryzuje łagodność aromatów delikatnych dla podniebienia.

Przygotuj się na intensywność

David powstaje z mieszaniny wielu destylatów, które są poddawane procesowi starannego oczyszczania. Charakterystyczne, złote litery na czarnym tle to wizualny wyróżnik, który sprawia, że butelka tego ciemnobursztynowego trunku od razu przyciąga wzrok. Po jej otwarciu wyczujemy przyjemny aromat, składający się m.in. z nut waniliowych, karmelowych, toffi, rodzynek, pieprzu i skóry. W trakcie degustacji docenimy lekkie właściwości rozgrzewające Davida, a także gładki, słodkawy, miękki posmak. W smaku wybijają się nuty owoców suszonych oraz kandyzowanych, a także orzechy włoskie, czekolada mleczna i kawa.

Ceny: 0,2l – 15 zł; 0,5l – 35 zł; 0,7l – 48 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF