Wanilia Bourbon to najszlachetniejsza odmiana wanilii ceniona na całym świecie za kremowy, słodki i pełny smak. Jej nazwa pochodzi od dawnej nazwy wyspy Reunion z archipelagu położonego nieopodal Madagaskaru i nie ma nic wspólnego z popularnym trunkiem o tej samej nazwie.

5Już od listopada do produktów Dr. Oetkera dołączy Laska wanilii Bourbon pochodząca z ojczyzny najlepszej wanilii –Madagaskaru. Dzięki starannej selekcji strączków i osłonie szklanej fiolki laska zachowuje odpowiednią mięsistość i elastyczność oraz 100% esencji waniliowego smaku.

Wanilia podkreśla smak zarówno potraw słodkich jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych. Jest składnikiem wielu przepisów, coraz chętniej wykorzystywanym w polskich domach i popularnych mediach.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF