Mrożone dania gotowe marki FRoSTA mają zmienioną recepturę. Z produktów wyeliminowano wzmacniacze smaku, barwniki i aromaty. Modyfikacji składu produktów towarzyszy lifting opakowań.

 

FRoSTA wyznacza nowe standardy w produkcji żywności. Po zmianie receptur warzyw na patelnię, modyfikacji poddano skład linii dań gotowych. Docelowo, dzięki sukcesywnym działaniom firmy,w składzie całego portfolio nie będzie: wzmacniaczy smaku, aromatów, barwników, tłuszczy utwardzonych, skrobi chemicznie modyfikowanej. Zostaną one zastąpione naturalnymi składnikami.

 

Na linię składają się dania charakterystyczne dla kuchni hiszpańskiej (Paella), meksykańskiej (Mexican Chicken), greckiej (Gyros), amerykańskiej (Steakhouse), indonezyjskiej (Nasi Goreng, Bami Goreng), szwajcarskiej (Noodles&Chicken), włoskiej (Canneloni ze szpinakiem, Lasagne Bolognese, Lassagne z grillowanymi warzywami). Nowość w portfolio stanowi danie kuchni chińskiej – Kurczak słodko-kwaśny. Międzynarodowy charakter dania gotowe FRoSTY zawdzięczają oryginalnym składnikom, m.in.: kiełkom fasoli mung, pędom bambusa, grzybom mun, nasionom soi, sosowi sambal oelek, sosowi pesto, szpinakowi czy serom: ricotta, mozarella, Grana Padano.

 

Zmianę receptury dań podkreślono na opakowaniach. Poza odświeżonym logotypem marki i apetyczną wizualizacją poszczególnych dań, znajdują się na nich elementy informacyjne (np. czas przygotowania produktu). Naturalność produktów podkreślono za pomocą komunikatów: 100% naturalnego smaku!, 100% bez dodatku. Opakowania FRoSTY mają czytelną, przejrzystą listę składników, wzbogaconą o ciekawostki dotyczące niektórych z nich.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF