Od 14 grudnia w pociągach Express InterCity Premium zadebiutuje nowe menu WARS. Propozycja karty dań została opracowana przez szefa kuchni WARS – Piotra Zaborowskiego. Nowe menu to połączenie tradycyjnej polskiej kuchni z najnowszymi trendami kulinarnymi.

Menu WARS - zdjęcieNowa oferta menu będzie dostępna w pociągach Express InterCity Premium już w grudniu, a od stycznia 2015 roku we wszystkich wagonach gastronomicznych PKP Intercity. Wśród kulinarnych propozycji pojawi się wiele sałatek, kanapek, przekąsek, jednak nie zabraknie także dobrej jajecznicy ze świeżych jaj czy klasycznego schabowego.

Kuchnia w stylu bistro!

Nowa propozycja menu to kuchnia w stylu bistro. Propozycje śniadaniowe to m.in. kanapki, m.in. z serem camembert czy schabem. Dania obiadowe to zarówno klasyczne zupy (żurek czy krem z pomidorów), jak i propozycje zestawów obiadowych (kotlet schabowy, filet z kurczaka z camembertem czy szeroki wybór pierogów na słono, jak i słodko). Są też sałaty z kurczakiem, wędzonym łososiem lub camembertem.

Największy nacisk kładziemy na to, by serwowane przez nas potrawy były zawsze przygotowane ze świeżych i naturalnych produktów od najlepszych dostawców. Dlatego staraliśmy się tak skomponować menu, by odpowiadało na potrzeby wszystkich pasażerów, zarówno tych którzy wybierają się w podróż z rodziną, jak i tych którzy chcieliby zjeść coś na szybko, ale smacznie i zdrowo mówi Iwo Orzełek, kierownik marketingu WARS S.A.

W proponowanym jadłospisie nie zabraknie także oferty dedykowanej dla wegetarian czy najmłodszych podróżnych.

W nowym menu znajdą się też trzy propozycje dań dla dzieci. W ofercie dla najmłodszych porcje dań dostosowane są do ich potrzeb żywieniowych, dlatego propozycja zestawów obiadowych została opracowana wspólnie z dietetykiem – mówi Dorota Minta, ekspert ds. menu WARS. Do każdego zestawu przygotowany jest także upominek w postaci zabawki wagonika – dodaje.

W nowej ofercie nie zabraknie również słodkości – piernik, szarlotka czy sernik. Do tego doskonała kawa z ekspresu.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF