Dania kuchni włoskiej marki FRoSTA mają zmienione receptury i odświeżoną szatę graficzną. FRoSTA oferuje konsumentom Lasagne Bolognese, Lasagne z grillowanymi warzywami i Cannelloni ze szpinakiem bez dodatków do żywności w niezmienionej cenie. Produkty będą dostępne w sprzedaży w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji od lipca br.

 

 

Lasagne Bolognese to kompozycja makaronu lasagne przełożonego sosem bolońskim z dodatkiem wołowiny, delikatnego sosu beszamelowego oraz sera mozzarella. Lasagne z grillowanymi warzywami stanowi połączenie makaronu lassagne z soczystymi grillowanymi warzywami: cukinią, bakłażanem   i papryką, którym wyrazistego charakteru nadają sosy beszamelowy i zielony pesto. Cannelloni ze szpinakiem to makaronowe rurki nadziane farszem z liści szpinaku, sera ricotta, sosu beszamelowego i sera mozzarella.

 

W Lasagne Bolognese, Lasagne z grillowanymi warzywami i Cannelloni ze szpinakiem tłuszcze utwardzone FRoSTA zastąpiła tłuszczami roślinnymi (np. masłem bez barwników spożywczych). Ponadto dania nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników, aromatów, skrobi modyfikowanej i konserwantów. Produkty są dostępne w 375 g praktycznych kartonikach, stanowiących idealną porcję posiłku dla jednej osoby. Dania kuchni włoskiej w kilka minut można przygotować w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku.

 

Odświeżone opakowania dań inspirowanych kuchnią włoską marki FRoSTA mają przejrzystą i czytelną szatę graficzną, która lepiej eksponuje oraz wyróżnia produkty na tle konkurencji. Na froncie opakowań wyeksponowano czas przygotowania produktu. Naturalność produktów podkreślono za pomocą komunikatów: 100% naturalnego smaku, 100% bez dodatku.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF