Na Saskiej Kępie została otwarta już 131. lodziarnio-kawiarnia marki Grycan – Lody od pokoleń. Firmowy lokal mieści się w samym sercu Saskiej Kępy – przy ul. Francuskiej 16. Po raz pierwszy w menu lodziarni znalazły się pozycje śniadaniowe, które uzupełniają dotychczasową ofertę lodów, deserów, kaw i domowych ciast. „Nasze słodkie śniadania serwujemy przez cały dzień” – zachęcają Państwo Elżbieta i Zbigniew Grycanowie.

Grycan_Lodziarnia_Francuska 16_2Lodziarnie Grycan – Lody od pokoleń znane są mieszkańcom wielu polskich miast, a w samej Warszawie lody marki Grycan można kupić już w 29. firmowych lodziarniach. Nowy lokal, który został otwarty na Saskiej Kępie, wyróżnia świetna lokalizacja i oferta, która po raz pierwszy została poszerzona o menu śniadaniowe.

– Od lat prowadzimy konsekwentne działania, których celem jest być bliżej naszych klientów – mówi Zbigniew Grycan, właściciel marki Grycan – Lody od pokoleń. Dlatego lokale otwieramy w miejscach, które są przez nich szczególnie lubiane. Nową lodziarnię zdecydowaliśmy się otworzyć przy ul. Francuskiej ze względu na jej niepowtarzalny klimat. Główna arteria jest wizytówką dzielnicy, którą dobrze znają i chętnie odwiedzają wszyscy warszawiacy.

W ofercie nowej lodziarni, oprócz tradycyjnego menu pojawią się pozycje śniadaniowe, do których należą: domowa owsianka, granola, słodki koszyk śniadaniowy oraz naleśniki.

Grycan_menu śniadaniowe_naleśniki– Chcielibyśmy, by nasze lodziarnie były miejscem, gdzie nasi Goście zawsze chętnie spędzają czas, a śniadanie to przecież najważniejszy posiłek w ciągu dnia – wyjaśnia Elżbieta Grycan. Nowe słodkie przysmaki przygotowujemy własnoręcznie na miejscu. Mam nadzieję, że Klienci polubią wypiekaną przez nas granolę na miodzie, domowe konfitury według naszej rodzinnej receptury oraz świeże naleśniki z sezonowymi owocami.

W karcie menu lodziarni na ul. Francuskiej klienci znajdą lody serwowane w kulkach, a także pełen asortyment lodów w pudełkach. Ofertę uzupełniają desery lodowe, a także szeroka oferta domowych ciast i tortów, rurki z bitą śmietaną, świeżo wyciskane soki i koktajle owocowe, torty lodowo-bezowe oraz kawa parzona z mieszanki wybranej osobiście przez Elżbietę i Zbigniewa Grycanów w rodzinnej włoskiej palarni.

Nowa lodziarnio-kawiarnia mieści się na parterze kamienicy przy ul. Francuskiej 16.
Do dyspozycji gości przygotowano 1 duży stół, 28 stolików oraz 88 miejsc siedzących. Śniadania i inne pozycje z menu serwowane są od poniedziałku do soboty od godziny 8:00, a w niedzielę od godziny 9:00.

Z okazji otwarcia nowego lokalu na klientów czeka promocja – kulka lodów będzie dostępna w cenie 1 zł.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF