Rodzinna pasja, smak prawdziwych lodów, tradycyjne receptury, miła atmosfera – już od wielu lat miliony Polaków odkrywają świat lodziarni Grycan – Lody od pokoleń. W tym sezonie Elżbieta, Zbigniew i Małgorzata Grycanowie przygotowali dla swoich Gości nowe menu oraz nowy smak – Lody Jogurtowe z Mango, które dostępne będą również w sprzedaży detalicznej.

Elżbieta i Zbigniew Grycanowie wraz z córkami Małgorzatą i MagdalenąNowa karta obowiązywać będzie we wszystkich Lodziarniach Firmowych na terenie całego kraju od maja 2014.

– W nowej ofercie jeszcze bardziej eksponujemy szeroki wybór lodów, którymi częstujemy naszych Gości w lodziarniach.  Zachęcamy do odkrycia wszystkich 60 smaków, wierząc,
że wśród nich znajdą Państwo swój ulubiony. Aby nieco ułatwić wybór, na początku karty przedstawiliśmy listę naszych bestsellerów – deserów, które nasi Goście cenią
za ich klasyczny smak. Zachęcamy oczywiście do spróbowania wszystkich naszych kompozycji, które w tym sezonie będą wyjątkowo lekkie i smaczne
– mówi Małgorzata Grycan.

 

55W menu Lodziarni Firmowych szczególną uwagę zwraca nowy smak: Lody Jogurtowe z Mango. Konsumenci doskonale przyjęli wprowadzoną rok temu linię lodów powstających
z jogurtu naturalnego, a mango to owoc, na bazie którego przygotowywany jest jeden z najchętniej wybieranych przez Gości lodziarni sorbetów. Dlatego w tym sezonie w portfolio marki
Grycan – Lody od pokoleń pojawia się nowy smak łączący kwaskowatość jogurtu z egzotyczną owocową słodyczą.

Lody Jogurtowe z Mango sprzedawane będą również w szerokiej dystrybucji
w opakowaniach o pojemności 500 ml
w sugerowanej cenie 10,50 zł.

 

 

W nowej karcie Lodziarni Firmowych niezmiennie królują lody – produkowane w podwarszawskim zakładzie w Majdanie z wykorzystaniem tradycyjnych receptur, przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Są wśród nich:

  • lody tradycyjne, tworzone na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, z dodatkiem siekanej czekolady czy ręcznie krojonych bakalii,
  • lody jogurtowe powstające ze świeżego jogurtu naturalnego,
  • sorbety przygotowywane ze świeżych, ręcznie obieranych i krojonych owoców, zarówno krajowych, jak  i zagranicznych.

Oferta Lodziarni Firmowych obejmuje również:

Desery lodowe

Oryginalne, starannie dobrane kompozycje lodowych smaków uzupełniane są o świeże owoce, siekane orzechy, chrupiącą czekoladę, bitą śmietanę oraz polewy. W nowej karcie znajdują się zarówno desery klasyczne oraz wykwintne, jak i jogurtowe czy owocowe.

Domowe ciasta

Przygotowywane w warszawskiej pracowni wypieki bazują na długoletnich tradycjach cukierniczych obu rodzin. Wszystkie wypieki wyrabiane są z prawdziwego masła, świeżych jaj i najlepszych dodatków, takich jak bakalie, kakao, czekolada, owoce czy domowe konfitury.

Rurki z bitą śmietaną

Od lat przygotowywane są z wykorzystaniem tego samego przepisu, stanowią obowiązkową pozycję w menu lodziarni. Każda rurka powstaje z jednego kawałka ciasta, jest ręcznie zwijana i starannie pieczona, by osiągnąć idealny kolor i smak.

Szeroki wybór kaw

W nowej karcie znajdują się mocne espresso, cappuccino z kremową pianką czy łagodne latte, podawane z karmelem, adwokatem i  cynamonem,  posypane migdałami lub siekaną czekoladą. Wszystkie kawy przygotowywane są z oryginalnej mieszanki ziaren kaw
Arabica i Robusta, dostarczanej do lodziarni przez rodzinną, włoską firmę.

Soki oraz koktajle

Sok regenerujący, sok antystresowy, koktajl truskawkowo-bananowy czy sok odprężający
– wszystkie oferowane w Lodziarniach Firmowych kompozycje przygotowywane są na bazie świeżych owoców, dzięki czemu są niebanalnym uzupełnieniem zdrowej diety.

Oferty specjalne

Do menu regularnie wprowadzane są oferty w szczególny sposób dopasowane do okazji, pory roku, pogody lub wyjątkowych okoliczności, w jakich Goście odwiedzają Lodziarnie Firmowe.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF