Składniki:

200g pokrojonych śliwek kalifornijskich
180g płatków owsianych
600ml mleka migdałowego

CPB_Nocna_owsianka_1Dodatki:

miód
siemię lniane
orzechy
nasiona chia
jagody goji
świeże jagody
jogurt migdałowy
inne ulubione dodatki do owsianki

Przygotowanie:

Wsyp płatki owsiane do dużej miski i zalej mlekiem migdałowym. Całość wymieszaj, przykryj pokrywką lub folią spożywczą i umieścić w lodówce na noc. Rano, przełóż całość do dużego rondla i ustaw na małym palniku. Dodaj pokrojone śliwki kalifornijskie (zostaw kilka do dekoracji) i gotuj przez ok. 10 minut. W razie potrzeby dodaj więcej mleka migdałowego. Po ugotowaniu podziel owsiankę do miseczek i udekoruj dodatkami oraz resztkami pokrojonych śliwek.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF