Masz ochotę na naprawdę zdrowy, naturalny pasztet, bez dodatków mięsa o podejrzanym pochodzeniu i sztucznych substancji, które na pewno nie wpływają pozytywnie na funkcjonowanie Twojego organizmu? Poznaj bogactwo smakowe kuchni wegetariańskiej i sięgnij po Pasztet warzywny z cieciorką marki Primavika!

 


Pasztety przygotowane z nasion roślin strączkowych mają dużą wartość odżywczą i ciekawe walory smakowe. Cieciorka zawiera nie tylko solidną porcję potrzebnego nam białka, ale także sporo witamin gr. B, wit E, a przede wszystkim potasu, wapnia i magnezu. Dodatkowo roślina ta może pochwalić się bardzo niską zawartością tłuszczu, a jej wartość energetyczna pochodzi głównie z węglowodanów. Pasztet warzywny z cieciorką Primavika wyróżnia delikatna kremowa konsystencja oraz bardzo łagodny smak warzyw, których udział w paście przekracza 50%. Dzięki temu pasztet proponowany przez Primavikę, wraz z kromką świeżego, wieloziarnistego chleba, zapewnia organizmowi wszystkie te składniki, których potrzebuje.
Pasztet warzywny z cieciorką Primavika nie zawiera soi, dlatego może być spożywany także przez osoby, które musiały wyeliminować tę roślinę ze swojej diety. Można go znaleźć w poręcznych, niewielkich szklanych słoiczkach o pojemności 170g, które dzięki tradycyjnej zakrętce idealnie nadają się do przechowywania żywności. Sugerowana cena sklepowa to ok. 5 zł.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF