Cała Polska gotuje, a dzięki Josephowi Seeletso i jego nowej książce pierwsze kucharskie kroki mogą poczynić również najmłodsi. Sieć sklepów Netto jest oficjalnym partnerem wydawnictwa „Mali szefowie kuchni”, które w księgarniach ukazała się 18 listopada.

Mali szefowie kuchni_01Kulinarna rewolucja dokonuje się na naszych oczach. W telewizyjnych show tancerzy stopniową zastępują kucharze, a ich umiejętności podziwiają miliony Polaków. Gotowanie przestało być obowiązkiem, a stało się przyjemnością i powodem do wspólnej celebracji. Joseph Seeletso, świetny szef kuchni, znany jako juror programu Top Chef, postanowił podzielić się swoją wiedzą z…dziećmi! Efektem jego pracy jest książka kucharska „Mali szefowie kuchni”, której partnerem jest sieć sklepów Netto.

Nowa publikacja Seeletso zawiera ponad 50 przepisów, które zostały przygotowane z myślą o młodych ludziach, stawiających pierwsze kroki w sztuce kulinarnej. Książka ta nie tylko prezentuje oryginalne podejście do kwestii gotowania, ale również inspiruje czytelników do poszukiwań. W książce są również przepisy, sygnowane przez Netto. Znajdziemy wśród nich m.in. takie potrawy jak pikata z indyka z młodą kapustą, czy wyśmienita zupa rybna z pomidorami i ziemniakami.

– Zostaliśmy partnerem książki napisanej przez Josepha, ponieważ uważamy, że budowanie świadomości kulinarnej i kultury gotowania od najmłodszych lat to krok ku temu, abyśmy wszyscy w przyszłości mogli cieszyć się nie tylko smaczniejszymi, ale zdrowszymi i bardziej urozmaiconymi posiłkami – mówi Katarzyna Werner, Marketing Operations Coordinator w Netto Sp. z o.o.

Premiera książki odbyła się 18 listopada i od tego dnia można ją znaleźć w księgarniach na terenie całej Polski.

Joseph „Józek” Seeletso:

Pochodzi z Botswany, z rodziny książęcej wywodzącej się od Sekgomy I, króla Botswany, praprapradziadka Josepha. Jest absolwentem prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster Kingsway College w Londynie. W ciągu 23-letniego doświadczenia gotował w Polsce, Wielkiej Brytanii, Stanach Zjednoczonych, Japonii, we Włoszech i w krajach skandynawskich. „Józek” przygotowywał potrawy dla takich znakomitości jak: Księżniczka Anna, Król Szwecji Gustav XVII i Królowa Sylvia, Bill Gates, Micheal Jackson, Jean – Claude van Damme czy Donald Tusk. Aktualnie prowadzi warsztaty w Joseph’s Culinary Studio w Warszawie. W 2014 roku wydał książkę kulinarną pt. „Kulinarne podróżne zmysłów. Od Okawango po Bałtyk”.

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF