Naturalne gotowanie – warzywne tartaletki
Warzywa konserwowe są idealną propozycją dla zabieganych konsumentów. Mogą stanowić samodzielną przekąskę lub być doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju dań obiadowych. Poniżej zamieszczamy sprawdzony przepis na mini-tarty z gotowego ciasta francuskiego z dodatkiem konserwowej papryki i wyśmienitych oliwek.
- gotowe ciasto francuskie
- 4 plastry żółtego sera
- 2 sztuki papryki konserwowej Firma Bracia Urbanek
- 8-10 oliwek w zalewie Firma Bracia Urbanek
Przygotowanie. Z ciasta francuskiego wyciąć 4 kółka większe o 2cm od średnicy foremek (ok.14cm). Ciasto nałożyć delikatnie na foremki. Na spód położyć plasterek żółtego sera oraz pokrojone w talarki oliwki i paseczki papryki konserwowej. Zapiekać ok.10-15 minut w temp. 220-250 stopni (w zależności od piekarnika).
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl
Dodaj komentarz