Składniki:

  • 4 dowolne kawałki ryby
  • ½ słoiczka ogórków konserwowych Firma Bracia Urbanek
  • ½ słoiczka patisonów Firma Bracia Urbanek
  • ½ słoiczka papryki konserwowej Firma Bracia Urbanek
  • 1-2 opakowania żelatyny do ryb lub tradycyjnej
  • 1,5l-2l wody
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

ryba w sosie chrzanPrzygotowanie. Warzywa odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Rybę opłukujemy wodą, odstawiamy na kilka minut, solimy, pieprzymy i gotujemy na parze przez ok. 10 minut. W tym czasie przygotowujemy ok.1,5l-2l galaretki z żelatyny zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Żelatyna do ryb nie wymaga użycia przypraw – w innym przypadku roztwór żelatynowy doprawiamy solą i pieprzem. Ostudzoną rybę przekładamy do miseczek a na nią kładziemy warzywa i mieszamy ze sobą delikatnie składniki. Całość zalewamy roztworem żelatyny i wstawiamy na noc do lodówki. Dekorujemy natką pietruszki.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF